Join Our Forum To download Latest Question papers and Syllabus

Get Money

Earn upto Rs. 9,000 pm checking Emails. Join now!

My New Page for you yoursyllabus.net

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner


Tuesday, February 14, 2012

Questions about MS Word and MS excel


Questions about MS Word and MS excel


    

          Which of the following is not a valid Zoompercentage in Excel?

 A) 10 
 B) 100 
 C) 300 
 D) 500 
 

2. The spelling tool is placed on ______ toolbar

 A) Standard 
 B) Formatting 
 C) Drawing 
 D) Reviewing 
 

3. If you need a text to show vertically in a cell. How will you achieve this?

 A) Choose Vertical on Text alignment in Format Cells dialog box 
 B) Choose 90 Degrees in Orientation of Format Cells dialog box 
 C) Choose Distributed from the Vertical drop down list of Format Cells dialog box 
 D) Choose Center Across 
Selection from Horizontal combo box in Format Cells dialog box 
 

4. Can you set 0.5 inch left indentation for a cell in Excel?

 A) Excel does not have indentation feature 
 B) You can specify indentation only if you turn the rulers on 
 
C) Indentation can be set from Format Cells dialog box 
 D) The indentation can be specified only when printing 

 

5. You can automatically adjust the size of text in a cell if they do not fit in width by

 A) Double clicking on the right border of column header 
 B) From Format choose Columns and then Autofit Selection 
 C) From Format Cells dialog box mark Shrink to fit check box
 D) All of above 

 

6. Formatting a cell in Currency, you can specify

 A) Decimal Places 
 B) Currency Symbol 
 C) Both of above 
 D) None of above 

7. Formatting a cell in Number format you can’t set

 A) Decimal Places 
 B) Use 1000 separator 
 C) Negative numbers 
 
D) Currency Symbol 
 

8. What is entered by the function =today()

 
A) The date value for the day according to system clock 
 B) The time value according to system clock 
 C) Today’s date as Text format 
 D) All of above 
 

9. Which function will you use to enter current time in a woksheet cell?

 A) =today() 
 B) =now() 
 C) =time() 
 D) =currentTime() 
 

10. Special category of Number tab in Format Cells dialog box can be used 
to apply formats like

 A) Zip Code 
 B) Phone Number 
 C) Both of above 
 D) None of above 
 

11. Merge cells option can be applied from

 A) Format Cells dialog box Alignment Tab 
 B) Formatting toolbar 
 C) Both of above 
 D) None of above 
 

12. Pre-made sheet formats like Simple, Classic, Accounting, Colorful etc. can be applied from

 A) from Fromat >> Cells 
 B) from Format >> Autoformat 
 C) from Table >> Autoformat 
 D) All of above 
 

13. Which of the following format you can decide to apply or not in AutoFormat dialog box?

 A) Number format 
 B) Border format 
 C) Font format 
 
D) All of above 
 

14. How can you remove borders applied in cells?

 A) Choose None on Border tab of Format cells 
 B) Open the list on Border tool in Formatting toolbar then choose first tool (no border) 
 
C) Both of above 
 D) None of above 
 

15. Where can you set the shedding color for a range of cells in Excel?

 A) Choose required color form Patterns tab of Format Cells dialog box 
 B) Choose required color on Fill Color tool in Formatting toolbar 
 C) Choose required color on Fill Color tool in Drawing toolbar 
 D) All of above 
 

16. You can set Page Border in Excel from

 A) From Border tab in Format Cells dialog box 
 B) From Border tool in Formatting toolbar 
 C) From Line Style tool in Drawing toolbar 
 
D) You can not set page border in Excel 
 

17. When all the numbers between 0 and 100 in a range should be displayed in Red Color, apply

 A) Use =if() function to format the required numbers red 
 
B) Apply Conditional Formatting command on Format menu 
 C) Select the cells that contain number between 0 and 100 then click Red color on Text Color tool 
 D) All of above 
 

18. You can check the conditions against __________ when applying conditional formatting

 A) Cell value 
 B) Formula 
 
C) Both of above 
 D) None of above 
 

19. Which of the following is not true regarding Conditional Formatting?

 A) You can add more than one condition to check 
 
B) You can set condition to look for Bold and apply Italics on them. 
 C) You can apply Font, border and pattern formats that meets the specified conditions 
 D) You can delete any condition from Conditional Formatting dialog box if it is not requried 
 

20. Which of the following is invalid statement?

 A) Sheet tabs can be colored 
 B) Some picture can be applied as a background of a sheet 
 C) You can set the column width automatically fit the amount of text 
 
D) The width of a row and be specified manually or fit automatically  

Answers

1-D, 2-A, 3-B, 4-C, 5-C, 6-C, 7-D, 8-A, 9-B, 10-C, 11-A, 12-B, 13-D, 14-C, 15-D, 16-D, 17-B, 18-C, 19-B, 20-D,


141.    To drag a selected range of data to another worksheet in the same workbook, use the
a.   Tab key
b.   Alt key
c.   Shift key
d.   Ctrl key
Correct Answer: d

142.    When creating a vertical page break
a.   The active cell must be A1
b.   The active cell can be anywhere in the worksheet
c.   The active cell must be in row 1
d.   The active cell must be in column A
Correct Answer: c

143.    to activate the previous cell in a pre-selected range, press
a.   the Alt key
b.   the Tab key
c.   the Enter key
d.   none of above
Correct Answer: d

144.    When the formula bar is activated, you can see
a.   The Edit Formula button
b.   The Cancel button
c.   The Enter button
d.   All of above
Correct Answer: d

145.    In a worksheet you can select
a.   The entire worksheet
b.   Rows
c.   Columns
d.   a, b, and c
Correct Answer: d

146.    when you print preview a worksheet
a.   the entire worksheet is displayed
b.   the selected range is displayed
c.   the active portion of the worksheet is displayed
d.   a, b and c
Correct Answer: d

147.    You can group noncontiguous worksheets with
a.   The group button on the standard toolbar
b.   The shift key and the mouse
c.   The ctrl key and mouse
d.   The alt+enter key
Correct Answer: c

148.    Weight refers to
a.   The print density of characters
b.   The height of the printed character
c.   Upright or slanted shape
d.   The design and appearance of characters
Correct Answer: a

149.    When you link data maintained in Excel workbook to a Word document
a.   The Word document cannot be edited
b.   The Word document contains a reference to the original source application
c.   The word document must contain a hyperlink
d.   The word document contains a copy of the actual data
Correct Answer: b. The Word document contains a reference to the original source application

150.    When you see a cell with a red triangle in the top right corner, what does this signify?
a.   There is an error in the cell
b.   There is a comment associated with the cell
c.   The font color for text in the cell is red
d.   A formula cannot be entered into the cell
Correct Answer: b

 
 Collection of Objective Questions or Multiple Choice Questions (MCQs) distributed through http://www.psexam.com.

151.    To hold row and column titles in places so that they do not scroll when you scroll a worksheet, click the
a.   Unfreeze panes command on the window menu
b.   Freeze panes command on the window menu
c.   Hold titles command on the edit menu
d.   Split command on the window menu
Correct Answer: b

152.    Which of these is a quick way to copy formatting from a selected cell to two other cells on the same worksheet?
a.   Use Ctrl to select all three cells, then click the paste button on the standard toolbar
b.   Copy the selected cell, then select the other two cells, click style on the Format menu, then click Modify
c.   Click format painter on the Formatting toolbar twice then click in each cell you want to copy the formatting to
d.   All of above
Correct Answer: c

153.    To edit data in an embedded Excel worksheet object in a Word document
a.   Use the Excel menu bar and toolbars inside the word application
b.   Edit the hyperlink
c.   Edit the data in a Excel source application
d.   Use the Word menu bar and toolbars
Correct Answer: a. Use the Excel menu bar and toolbars inside the word application

154.    Status indicators are located on the
a.   Vertical scroll bar
b.   Horizontal scroll bar
c.   Formula bar
d.   Formatting toolbar
Correct Answer: c

155.    You can open the scenario Manager dialog box by choosing scenarios from the ….. menu.
a.   View
b.   Insert
c.   Format
d.   Tools
Correct Answer: d

156.    You can open the Sort dialog box by choosing Sort from the ….. menu
a.   View
b.   Format
c.   Tools
d.   Data
Correct Answer: d

157.    when working in the page break preview, you can
a.   view exactly where each page break occurs
b.   add or remove page breaks
c.   change the print area
d.   all of above
Correct Answer: d

158.    A data map is helpful
a.   When you have too much data to chart
b.   To show a geographic distribution of data
c.   To compare data points
d.   To show changes in data over time
Correct Answer: b

159.    Rounding errors can occur
a.   When you use multiplication, division or exponentiation in a formula
b.   When you use addition and subtraction in a formula
c.   Because Excel uses hidden decimal places in computation
d.   When you show the results of formulas with different decimal places than the calculated results
Correct Answer: a

160.    You can copy data or formulas
a.   With the copy, paste and cut commands on the edit menu
b.   With commands on a shortcut menu
c.   With buttons on the standard toolbar
d.   All of the above
Correct Answer: d
101.    What function  displays row data in a column or column data in a row?
a.   Hyperlink
b.   Index
c.   Transpose
d.   Rows
Correct Answer: c

102.    When you insert an Excel file into a Word document, the data are
a.   Hyperlinked
b.   Placed in a word table
c.   Linked
d.   Embedded
Correct Answer: b. Placed in a word table

103.    Except for the …… function, a formula with a logical function shows the word “TRUE” or “FALSE” as a result
a.   IF
b.   AND
c.   OR
d.   NOT
Correct Answer: a

104.    Macros are “run” or executed from the ….. menu.
a.   Insert
b.   Frmat
c.   Tools
d.   Data
Correct Answer: c

105.    You can open the consolidate dialog box byt choosing Consolidate from the ….. menu.
a.   Insert
b.   Format
c.   Tools
d.   Data
Correct Answer: d

106.    Each excel file is called a workbook because
a.   It can contain text and data
b.   It can be modified
c.   It can contain many sheets including worksheets and chart sheets
d.   You have to work hard to create it
Correct Answer: c

107.    Which types of charts can excel produce?
a.   Line graphs and pie charts only
b.   Only line graphs
c.   Bar charts, line graphs and pie charts
d.   Bar charts and line graphs only
Correct Answer: c

108.    How are data organized in a spreadsheet?
a.   Lines and spaces
b.   Layers and planes
c.   Rows and columns
d.   Height and width
Correct Answer: c

109.    What does the VLOOKUP function do?
a.   Looks up text that contain ‘v’
b.   Checks whether text is the same in one cell as in the next
c.   Finds related records
d.   All of above
Correct Answer: c

110.    Gridlines
a.   May be turned off for display but turned on for printing
b.   May be turned on or off for printing
c.   The be turned off for display and printing
d.   a, b and c
Correct Answer: d
121.    You can activate a cell by
a.   Pressing the Tab key
b.   Clicking the cell
c.   Pressing an arrow key
d.   All of above
Correct Answer: d

122.    Which of the following setup options can not be set in the page setup dialog box?
a.   Printer selection
b.   Vertical or horizontal placement
c.   Orientation
d.   Row and column titles
Correct Answer: a

123.    What term refers to a specific set of values saved with the workbook?
a.   Range
b.   Scenario
c.   Trend line
d.   What-if analysis
Correct Answer: b

124.    Got functions? No? You need the insert function dialog box. How do you get it?
e.   Right click a cell and then click insert
f.    Click the insert menu and then click function
g.   Type = in a cell
h.   All of the above
Correct Answer: b

125.    Which of the following describes how to select all the cells in a single column?
a.   Right click on column and select Pick from list
b.   Use data – text to columns menu item
c.   Left click on the gray column title button
d.   Pressing Ctrl + A on the keyboard
Correct Answer: c

126.    when you use the fill effects in the format data series dialog box, you can not
a.   rotate text on the chart
b.   select a fore ground color
c.   select a pattern
d.   select a background color
Correct Answer: a

127.    Paper spreadsheets can have all the same advantages as an electronic spreadsheet except which of the following?
a.   Rows and columns
b.   Headings
c.   Speed
d.   None
Correct Answer: c

128.    Which of the following is not a basic step in creating a worksheet?
a.   Save the workbook
b.   Modify the worksheet
c.   Enter text and data
d.   Copy the worksheet
Correct Answer: d

129.    What’s a quick way to extend these numbers to a longer sequence, for instance 1 through 20?
a.   Select both cells, and then drag the fill handle over the range you want, for instance 18 more rows
b.   Select the range you want, include both cells, point to fill on the Edit menu, and then click down.
c.   Copy the second cell, click in the cell below it, on the standard toolbar click the down arrow on the Paste button, and then click Paste Special
d.   All of above
Correct Answer: a

Collection of Objective Questions or Multiple Choice Questions (MCQs) distributed through http://www.psexam.com.



130.    To insert three columns between columns D and E you would
a.   Select column D
b.   Select column E
c.   Select columns E, F and G
d.   Select columns D, E, and F.
Correct Answer: b

131.    To center worksheet titles across a range of cell, you must
a.   Select the cells containing the title text and use the fill handle to center the text across a range of cells
b.   Widen the columns
c.   Select the cells containing the title text and use the fill handle to center the text across a range of cells
d.   Widen the column
Correct Answer: a.

132.    When integrating Ms-Word and Excel, Word is usually the
a.   Server
b.   Source
c.   Client
d.   None
Correct Answer: c. Client

133.    Charts tips can
a.   Show the formatting of a data label
b.   Show the name of a data series
c.   Show the value of data point
d.   b and c
Correct Answer: d

134.    The Name box
a.   Shows the location of the previously active cell
b.   Appears t the left of the formula bar
c.   Appears below the status bar
d.   Appears below the menu bar
Correct Answer: b

135.    How do you change column width to fit the contents?
a.   Single-click the boundary to the left to the column heading
b.   Double click the boundary to the right of the column heading
c.   Press Alt and single click anywhere in the column
d.   All of above
Correct Answer: b

136.    when you work with large worksheets, you may need to
a.   size the worksheet to fit on the specific number of pages
b.   add and remove page breaks
c.   specify only certain print areas
d.   all of above
Correct Answer: d

137.    Hyperlinks cannot be
a.   Special shapes like stars and banners 
b.   Drawing objects like rectangles ovals
c.   Pictures
d.   All can be hyperlinks
Correct Answer: d. All can be hyperlinks

138.    You can use the horizontal and vertical scroll bars to
a.   Split a worksheet into two panes
b.   View different rows and columns
c.   Edit the contents of a cell
d.   View different worksheets
Correct Answer: b

139.    What do we call a computer program that organizes data in rows and columns of cells? You might use this type of program to keep a record of the money you earned moving lawns over the summer.
a.   Spreadsheet program
b.   Database program
c.   Word processor program
d.   Desktop publisher program
Correct Answer: A

140.    You can add an image to a template by clicking the Insert Picture From File button on the …. Toolbar.
a.   Standard
b.   Formatting
c.   Drawing
d.   Picture
Correct Answer: d
161.    You can zoom a worksheet
a.   With the mouse pointer in Print Preview
b.   With the zoom button on the Print Preview toolbar
c.   With the Zoom command on the view menu
d.   All of the above
Correct Answer: d

162.    You can not link Excel worksheet data to a Word document
a.   With the right drag method
b.   With a hyperlink
c.   With the copy and paste special commands
d.   With the copy and paste buttons on the standard toolbar
Correct Answer: d. With the copy and paste buttons on the standard toolbar

163.    This type of software is similar to an accountant’s worksheet
a.   Word processing
b.   Database
c.   Spreadsheets
d.   Graphics
Correct Answer: c

164.    which function will calculate the number of workdays between 6/9/2004 and 8/12/2004?
a.   Workday
b.   Date
c.   Networkdays
d.   All of the above
Correct Answer: d

165.    Data marker on a chart are linked to data points in a worksheet, therefore,
a.   You can automatically apply formatting to a data series
b.   You can change the position of a data marker and automatically change the data point value in the worksheet
c.   You can change a data print value and automatically are draw the chart
d.   a and b
Correct Answer: b

166.    When you group worksheets
a.   You can enter variable data on multiple worksheets at one time
b.   You can print more than one worksheet at a time
c.   You can enter common data, formats, and formulas on multiple worksheets at one time
d.   b, and c
Correct Answer: d

167.    You can use the format painter multiple times before you turn it off by
a.   You can use the format painter button only one time when you click it
b.   Double clicking the format painter button
c.   Pressing the Ctrl key and clicking the format painter button
d.   Pressing Alt key and clicking the format painter button
Correct Answer: b



168.    The default header for a worksheet is
a.   Your name
b.   The date and time
c.   None
d.   The sheet tab name
Correct Answer: c
1. Which of the following is an absolute cell reference?
a. !A!1
b. $A$1
c. #a#1
d. A1
Correct Answer: b

2. What symbol is used before a number to make it a label?
a. “ (quote)
b. = (equal)
c. _ (underscore)
d. ‘ (apostrophe)
Correct Answer: b

3. Which symbol must all formula begin with?
a. =
b. +
c. (
d. @
Correct Answer: a

4. Which of the following formulas is not entered correctly?
a. =10+50
b. =B7*B1
c. =B7+14
d. 10+50
Correct Answer: d

5. Which of the following formulas will Excel Not be able to calculate?
a. =SUM(Sales)-A3
b. =SUM(A1:A5)*.5
c. =SUM(A1:A5)/(10-10)
d. =SUM(A1:A5)-10
Correct Answer: a

6. A typical worksheet has …. Number of columns
a. 128
b. 256
c. 512
d. 1024
Correct Answer: b

7. How many characters can be typed in a single cell in Excel?
a. 256
b. 1024
c. 32,000
d. 65,535
Correct Answer: d

8. A worksheet can have a maximum of …. Number of rows
a. 256
b. 1024
c. 32,000
d. 65,535
Correct Answer: d

9. Which of the following is not an example of a value?
a. 350
b. May 10, 2001
c. 57%
d. Serial Number 50771
Correct Answer: d

10. The chart wizard term data series refers to
a. A chart legend
b. A collection of chart data markers
c. A set of values you plot in a chart
d. A data label
Correct Answer: b

11. The  Chart wizard term data categories refers to;
a. A chart plot area
b. A horizontal axis
c. The organization of individual values with a chart’s data series
d. The data range that supply chart data
Correct Answer: b

12. A worksheet range is a
a. A command used for data modeling
b. A range of values such as from 23 to 234
c. A group of cells
d. A group of worksheets
Correct Answer: c

13. Getting data from a cell located in a different sheet is called …
a. Accessing
b. Referencing
c. Updating
d. Functioning
Correct Answer: b

14. Tab scrolling button
a. Allow you to view a different worksheet
b. Allow you to view additional worksheet rows down
c. Allow you to view additional worksheet columns to the right
d. Allow you to view additional sheets tabs
Correct Answer: d

15. A numeric value can be treated as a label value if it precedes with
a. Apostrophe (&lsquo
b. Exclamation (!)
c. Hash (#)
d. Ampersand (&
Correct Answer: a

16. Concatenation of text can be done using
a. Apostrophe (
b. Exclamation (!)
c. Hash (#)
d. Ampersand (&
Correct Answer: d

17. Data can be arranged in a worksheet in a easy to understand manner using
a. auto formatting
b. applying styles
c. changing fonts
d. all of above
Correct Answer: d

18. You can use drag-and-drop to embed excel worksheet data in a word document
a. By dragging a range of excel data to the word button on the taskbar while pressing the Ctrl key
b. By dragging a range of excel data to the word button on the taskbar while pressing Shift key
c. By dragging a range of excel data to the word button on the taskbar while pressing Alt key
d. None of above
Correct Answer: a

19. The auto calculate feature
a. Can only add values in a range of cells
b. Provides a quick way to view the result of an arithmetic operation on a range of cells
c. Automatically creates formulas and adds them to a worksheet
d. A and c
Correct Answer: b

20. Excel uniquely identifies cells within a worksheet with a cell name
a. Cell names
b. Column numbers and row letters
c. Column letters and row numbers
d. Cell locator coordinates
Correct Answer: c


21. to view a cell comment
a. click the edit comment command on the insert menu
b. click the display comment command on the window menu
c. position the mouse pointer over the cell
d. click the comment command on the view menu
Correct Answer: c

22. When you want to insert a blank imbedded excel object in a word document you can
a. Click the object command on the insert menu
b. Click the office links button on the standard toolbar
c. Click the create worksheet button on the formatting toolbar
d. Click the import excel command on the file menu
Correct Answer: a

23. To save a workbook, you:
a. Click the save button on the standard toolbar from the menu
b. Press Ctrl+F5
c. Click Save on the Windows Start button
d. Select Edit>Save
Correct Answer: a

24. You can edit a cell by
a. Clicking the formula button
b. Double clicking the cell to edit it in-place
c. Selecting Edit>Edit Cell from the menu
d. None of above
Correct Answer: b

25. You can select a single range of cells by
a. Clicking the upper-left cell in a group of cells and then pressing the Shift key while clicking the lower right cell in a group of cells
b. Pressing the Ctrl key while dragging over the desired cells
c. Pressing the Shift key and an arrow key
d. Dragging over the desired cells
Correct Answer: d

26. Which elements of worksheet can be protected from accidental modification
a. Contents
b. Objects
c. Scenarios
d. All of above
Correct Answer: d

27. You can use the drag and drop method to
a. Copy cell contents
b. Move cell contents
c. Add cell contents
d. a and b
Correct Answer: d

28. It is acceptable ot let long text flow into adjacent cells on a worksheet when
a. Data will be entered in the adjacent cells
b. No data will be entered in the adjacent cells
c. There is nt suitable abbreviation of the text
d. Tehere is not time to format the next
Correct Answer: b

29. How can you delete a record?
a. Delete the column from the worksheet
b. Select Data > Form from the menu to open the Data Form dialog box, find the record andClick the Delete button
c. Select Data > Delete Record from the menu
d. Click the Delete button on the Standard toolbar
Correct Answer: b

30. Right clicking something in Excel:
a. Deletes the object
b. Nothing the right mouse button is there for left handed people
c. Opens a shortcut menu listing everything you can do to the object
d. Selects the object
Correct Answer: c

31. Documentation should include
a. Destination and users of the output data
b. Source of input data
c. Information on the purpose of the workbook
d. All of the above
Correct Answer: d

32. Files created with Lotus 1-2-3 have an extension
a. DOC
b. XLS
c. 123
d. WK1
Correct Answer: c

33. To delete an embedded objects, first
a. Double click the object
b. Select the object by clicking it
c. Press the Shift + Delete keys
d. Select it and then press the delete key
Correct Answer: d

34. Comments can be added to cells using
a. Edit > Comments
b. Insert > Comments
c. File > Comments
d. View > Comments
Correct Answer: b

35. Which of the following is not a worksheet design criterion?
a. Efficiency
b. Aditibility
c. Description
d. Clarity
Correct Answer: c

36. To copy cell contents using drag and drop press the
a. End key
b. Shift key
c. Ctrl key
d. Esc key
Correct Answer: d

37. Which of the following is the latest version of Excel
a. Excel 2000
b. Excel 2002
c. Excel ME
d. Excel XP
Correct Answer: d

38. When you copy a formula
a. Excel erases the original copy of the formula
b. Excel edits cell references in the newly copied formula
c. Excel adjusts absolute cell references
d. Excel doesn’t adjust relative cell references
Correct Answer: b

39. The autofill feature
a. extends a sequential series of data
b. automatically adds range of cell values
c. applies a boarder around the selected cells
d. none of the above
Correct Answer: d

40. Which menu option can be sued to split windows into two
a. Format > window
b. View > window > split
c. Window > split
d. View > split
Correct Answer: c

61. Which of the following methods can not be used to enter data in a cell
a. Pressing an arrow key
b. Pressing the Tab key
c. Pressing the Esc key
d. Clicking on the formula bar
Correct Answer: c

62. Which of the following will not cut information?
a. Pressing Ctrl + C
b. Selecting Edit>Cut from the menu
c. Clicking the Cut button on the standard
d. Pressing Ctrl+X
Correct Answer: a

63. Which of the following is not a way to complete a cell entry?
a. Pressing enter
b. Pressing any arrow key on the keyboard
c. Clicking the Enter button on the Formula bar
d. Pressing spacebar
Correct Answer: d

64. You can activate a cell by
a. Pressing the Tab key
b. Clicking the cell
c. Pressing an arrow key
d. All of the above
Correct Answer: d

65. Text formulas:
a. Replace cell references
b. Return ASCII values of characters
c. Concatenate and manipulate text
d. Show formula error value
Correct Answer: c

66. How do you insert a row?
a. Right-click the row heading where you want to insert the new row and select Insert from the shortcut menu
b. Select the row heading where you want to insert the new row and select Edit >Row from the menu
c. Select the row heading where you want to insert the new row and click the Insert Row button on the standard toolbar
d. All of the above
Correct Answer: a

67. Which of the following is not a basic step in creating a worksheet?
a. Save workbook
b. Modifiy the worksheet
c. Enter text and data
d. Copy the worksheet
Correct Answer: d

68. How do you select an entire column?
a. Select Edit > Select > Column from the menu
b. Click the column heading letter
c. Hold down the shift key as you click anywhere in the column.
d. Hold down the Ctrl key as you click anywhere in the column
Correct Answer: b

69. How can you print three copies of a workbook?
a. Select File>Properties form the menu and type 3 in the Copies to print text box.
b. Select File >Print from the menu and type 3 in the Number of copies text box.
c. Click the Print button on the standard toolbar to print the document then take it to Kinko’s and have 2 more copies made
d. Press Ctrl+P+3
Correct Answer: b

70. To create a formula, you first:
a. Select the cell you want to place the formula into
b. Type the equals sign (=) to tell Excel that you’re about to enter a formula
c. Enter the formula using any input values and the appropriate mathematical operators that make up your formula
d. Choose the new command from the file menu
Correct Answer: a

71. To center worksheet titles across a range of cells, you must
a. Select the cells containing the title text plus the range over which the title text is to be centered
b. Widen the columns
c. Select the cells containing the title text plus the range over which the title text is to be enfettered
d. Format the cells with the comma style
Correct Answer: a

72. How do you delete a column?
a. Select the column heading you want to delete and select the Delete Row button on the standard toolbar
b. Select the column heading you want to delete and select Insert Delete from the menu
c. Select the row heading you want to delete and select Edit>Delete from the menu
d. Right click the column heading you want to delet and select delete from the shortcut menu
Correct Answer: d

73. How can you find specific information in a list?
a. Select Tools > Finder from the menu
b. Click the Find button on the standard toolbar
c. Select Insert > Find from the menu
d. Select Data > Form from the menu to open the Data Form dialog box and click the Criteria button
Correct Answer: d

74. When integrating word and excel, word is usually the
a. Server
b. Destination
c. Client
d. Both b and c
Correct Answer: d

75. When a label is too long to fit within a worksheet cell, you typically must
a. Shorten the label
b. Increase the column width
c. Decrease the column width
d. Adjust the row height
Correct Answer: b

76. The name box
a. Shows the location of the previously active cell
b. Appears to the left of the formula bar
c. Appears below the status bar
d. Appears below the menu bar
Correct Answer: b

77. Comments put in cells are called
a. Smart tip
b. Cell tip
c. Web tip
d. Soft tip
Correct Answer: b

78. Which is used to perform what if analysis?
a. Solver
b. Goal seek
c. Scenario Manager
d. All of above
Correct Answer: d

79. You can use the horizontal and vertical scroll bars to
a. Split a worksheet into two panes
b. View different rows and columns edit the contents of a cell
c. Edit the contents of a cell
d. view different worksheets
Correct Answer: b

80. Multiple calculations can be made in a single formula using
a. standard formulas
b. array formula
c. complex formulas
d. smart formula
Correct Answer: b


81. Hyperlinks can be
a. Text
b. Drawing objects
c. Pictures
d. All of above
Correct Answer: d

82. To activate the previous cell in a pre-selected range, press
a. The Alt key
b. The Tab key
c. The Enter key
d. None of the above
Correct Answer: d

83. Which button do yu click to add up a series of numbers?
a. The autosum button
b. The Formula button
c. The quicktotal button
d. The total button
Correct Answer: a

84. When the formula bar is active, you can see
a. The edit formula button
b. The cancel button
c. The enter button
d. All of the above
Correct Answer: d

85. To copy formatting from one area in a worksheet and apply it to another area you would use:
a. The Edit>Copy Format and Edit>Paste Format commands form the menu.
b. The Copy and Apply Formatting dialog box, located under the Format>Copy and Apply menu.
c. There is no way to copy and apply formatting in Excel – You have to do it manually
d. The Format Painter button on the standard toolbar
Correct Answer: d

86. In a worksheet you can select
a. The entire worksheet
b. Rows
c. Columns
d. All of the above
Correct Answer: b

87. When you link data maintained in an excel workbook to a word document
a. The word document can not be edit
b. The word document contains a reference to the original source application
c. The word document must contain a hyperlink
d. The word document contains a copy of the actual data
Correct Answer: b

88. Which area in an excel window allows entering values and formulas
a. Title bar
b. Menu bar
c. Formula bar
d. Standard toolbar
Correct Answer: c

89. To hold row and column titles in place so that they do not scroll when you scroll a worksheet click the
a. Unfreeze panes command on the window menu
b. Freeze panes command on the window menu
c. Hold titles command on the edit menu
d. Split command on the window menu
Correct Answer: b

90. To edit in an embedded excel worksheet object in a word document
a. Use the excel menu bar and toolbars inside the word application
b. Edit the hyperlink
c. Edit the data in a excel source application
d. Use the word menu bar and toolbars
Correct Answer: a

91. To create a formula, you can use:
a. Values but not cell references
b. C ell references but not values
c. Values or cell references although not both at the same time
d. Value and cell references
Correct Answer: d

92. Status indicators are located on the
a. Vertical scroll bar
b. Horizontal scroll bar
c. Formula bar
d. Standard toolbar
Correct Answer: c

93. Which of the following is the oldest spreadsheet package?
a. VisiCalc
b. Lotus 1-2-3
c. Excel
d. StarCalc
Correct Answer: a

94. Rounding errors can occur
a. When you use multiplication, division, or exponentiation in a formula
b. When you use addition and subtraction in a formula
c. Because excel uses hidden decimal places in computation
d. When you show the results of formulas with different decimal places that the calculated results
Correct Answer: a

95. You can copy data or formulas
a. With the copy, paste and cut commands on the edit menu
b. With commands on ta shortcut menu
c. With buttons on the standard toolbars
d. All of the above
Correct Answer: d

96. You can not link excel worksheet data to a word document
a. With the right drag method
b. With a hyperlink
c. With the copy and paste special commands
d. With the copy and paste buttons on the standard toolbar.
Correct Answer: d

97. Which of the following is a popular DOS based spreadsheet package?
a. Word
b. Smart cell
c. Excel
d. Lotus 1-2-3
Correct Answer: d

98. An excel workbook is a collection of
a. Workbooks
b. Worksheets
c. Charts
d. Worksheets and charts
Correct Answer: d

99. Excel files have a default extension of
a. Xls
b. Xlw
c. Wk1
d. 123
Correct Answer: a

100. You can use the format painter multiple times before you turn it off by
a. You can use the format painter button on ly one time when you click it
b. Double clicking the format painter button
c. Pressing the Ctrl key and clicking the format painter button
d. Pressing the Alt key and clicking the format painter button
Correct Answer: b

1. You can use the formula pallette to 

 A) format cells containing numbers 
 B) create and edit formula containing functions 

 C) enter assumptions data 
 D) copy a range of cells 
 

2. When a range is selected, how can you 
activate the previous cell?

 A) Press the Alt key 
 B) Press Tab 
 C) Press Enter 
 D) None of above 
 

3. Which tool you will use to join some cells and place the content at the middle of joined cell?

 A) From Format Cells 
dialog box click on Merge Cells check box 
 B) From Format Cells dialog box select the Centered alignment 
 C) From Format Cells dialog box choose Merge and Center check box 
 D) Click on Merge and Center tool on formatting toolbar 

 

4. Tab scroll buttons are place on Excel screen

 A) towards the bottom right corner 
 B) towards the bottom left corner 

 C) towards the top right corner 
 D) towards the top left corner 
 

5. The Name box on to the left of formula bar

 A) shows the name of workbook currently working on 
 B) shows the name of worksheet currently working on 
 C) shows the name of cell or range currently working on 

 D) None of above 
 

6. Each excel file is a workbook that contains different sheets. Which of the following cannot be a sheet in workbook?

 A) work sheet 
 B) chart sheet 
 C) module sheet 
 D) data sheet 

 

7. Which of the following is not the correct method of editing the cell content?

 A) Press the Alt key 

 B) Press the F2 key 
 C) Click the formula bar 
 D) Double click the cell 
 

8. You can merge the main document with data source in Excel. In mail merge operation, Word is usually

 A) server 
 B) source 
 C) client 
 D) none 
 

9. How can you update the values of formula cells if Auto Calculate mode of Excel is disabled?

 A) F8 
 B) F9 
 C) F10 
 D) F11 
 

10. You want to set such that when you type Baishakh and drag the fill handle, Excel should produce Jestha, Aashadh and so on. What will you set to effect that?

 A) Custom List 
 B) Auto Fill Options 
 C) Fill Across Worksheet 
 D) Fill Series 
 

11. Where can you change automatic or manual calculation mode in Excel?

 A) Double CAL indicator on status bar 
 B) Go to Tools >> Options >> Calculation and mark the corresponding radio button 

 C) Both of above 
 D) None of above 
 

12. How can you show or hide the gridlines in Excel Worksheet?

 A) Go to Tools >> Options >> View tab and mark or remove the check box named Gridline 
 B) Click Gridline tool on Forms toolbar 
 C) Both of above 

 D) None of above 
 

13. Which of the following Excel screen components can NOT be turned on or off?

 A) Formula Bar 
 B) Status Bar 
 C) Tool Bar 
 D) None of above 
 

14. What happens when you press Ctrl + X after selecting some cells in Excel?

 A) The cell content of selected cells disappear from cell and stored in clipboard 
 B) The cells selected are marked for cutting 

 C) The selected cells are deleted and the cells are shifted left 
 D) The selected cells are deleted and cells are shifted up 
 

15. Which of the following option is not available in Paste Special dialog box?

 A) Add 
 B) Subtract 
 C) Divide 
 D) SQRT 

 

16. Which command will you choose to convert a column of data into row?

 A) Cut and Paste 
 B) Edit >> Paste Special >> Transpose 
 C) Both of above 
 D) None of above 
 

17. It is acceptable to let long text flow into adjacent cells on a worksheet when

 A) data will be entered in the adjecent cells 
 B) no data will be entered in the adjacent cells 
 C) there is no suitable abbrevition for the text 
 D) there is not time to format the text 
 

18. Which of the cell pointer indicates you that you can make 
selection?

 A) Doctor’s symbol (Big Plus) 
 B) small thin plus icon 
 C) Mouse Pointer with anchor at the tip 
 D) None of above 
 

19. Which of the cell pointer indicates that you can fill series?

 A) Doctor’s symbol (Big Plus) 
 B) small thin plus icon 
 C) Mouse Pointer with anchor at the tip 
 D) None of above 
 

20. Which of the cell pointer indicate that you can move the content to other cell?

 A) Doctor’s symbol (Big Plus) 
 B) small thin plus icon 
 C) Mouse Pointer with anchor at the tip 

 D) None of above 

2 comments:

Anonymous said...

Howdy just wanted to give you a quick heads up.
The text in your content seem to be running off the screen in Chrome.
I'm not sure if this is a formatting issue or something to do with internet browser compatibility but I figured I'd post to let you know.
The style and design look great though! Hope you get the problem fixed soon.
Thanks
Feel free to visit my page ... Sandpoint waterfront

Anonymous said...

Its like you read my mind! You seem to know so much about this, like you wrote the book in it
or something. I think that you can do with a few
pics to drive the message home a bit, but instead of that, this is magnificent blog.
A great read. I will definitely be back.

Visit my blog post :: diets that work

 
Thanks

Total Pageviews